Ompelimo - ompelupalvelut & ompeluhinnasto


Teemme ompelutöitä liikkeestämme ja myös muualta ostettuihin tuotteisiin, kuten hääpukuihin, vanhojentanssimekkoihin, pitkiin ja lyhyisiin juhlamekkoihin sekä miesten pukuihin. Palveluihimme kuuluvat lisäksi silitykset ja prässäykset.
  

Hääpukuihin, juhlamekkoihin ja vanhojentanssimekkoihin on mahdollista tehdä monenlaisia ompelu- ja muutostöitä, kuten...

  • Yläosan/mekon kokoa kokonaisuudessaan on mahdollista pienentää/suurentaa tietyissä rajoissa (esim. yläosan kavennus, nyörityksen teko vetoketjun tilalle) ja istuvuutta on mahdollista parantaa yksilöllisesti eri kohdista (esim. rinnanympärys, vyötärönympärys, lantionympärys). 
  • Hääpuvussa/juhlamekossa valmiina olevia koristeita/pitsiä/muita yksitoiskohtia voidaan poistaa tai vaihtoehtoisesti koristeita/koristevyö/pitsiä/muuta kangasta ja yksityiskohtia on mahdollista lisätä.
  • Hääpuvun/juhlamekon yläosan etupuolta/selkäpuolta voi muuttaa avonaisemmaksi/peittävämmäksi. Yläosan pääntien mallia voi muuttaa (esimerkiksi pyöreän pääntien muuttaminen V-pääntieksi) sekä pääntietä voi muuttaa avonaisemmaksi/peittävämmäksi esimerkiksi erilaisin pitsein. Myös esimerkiksi pitsin läpinäkyvyyttä on mahdollista vähentää/lisätä vuorikangasta poistamalla tai lisäämällä.
  • Hääpuvun/juhlamekon helmaa voidaan lyhentää. Mahdollista laahusta voidaan lyhentää tai se voidaan poistaa kokonaan. Reunapitsiä lisäämällä helmaan saadaan hieman lisää pituutta. Helmaosaan on mahdollista lisätä helmaa nostattamaan esimerkiksi tylliä tai lisää vuorikangasta.
  • Hääpuvun/juhlamekon olkaimia/hihoja/yläosakokonaisuutta voidaan lyhentää/pidentää/muokata, olkaimet/hihat voidaan poistaa kokonaan tai vaihtoehtoisesti olkaimet/hihat/muunlainen yläosakokonaisuus voidaan tehdä alunperin olkaimettomaan/hihattomaan mekkoon. Valmiina oleviin tai lisättyihin olkaimiin/hihoihin/yläosakokonaisuuteen voidaan lisätä koristeita/pitsiä/muuta kangasta tai yksityiskohtia.
  • Hääpukuun/juhlamekkoon pystytään mallista riippuen vaihtamaan jopa koko helmaosa esimerkiksi toisenlaiseen kankaaseen. Hääpukuun/juhlamekkoon voidaan lisätä esimerkiksi tyllikangas helman päälle. Tätä varten on olemassa valmiita nk. irtohelmoja. Tämän kaltaisten muutostöiden mahdollisuus arvioidaan hääpuku-/juhlamekkokohtaisesti, koska esimerkiksi yläosan kanssa samansävyisen kankaan löytyminen voi olla haastavaa väristä riippuen.

Ammattitaitoinen pukuompelijamme pystyy suunnittelemaan ja toteuttamaan monenlaisia - myös muita kuin yllä mainittuja - ompelu- ja muutostöitä toiveidesi mukaisesti. Toiveidesi mukaisten muutosompelutöiden toteutuksen mahdollisuus arvioidaan kunkin tuotteen kohdalla yksilöllisesti, jotta voidaan varmistua siististä ja toivotunlaisesta lopputuloksesta. 

Ompelutyön hinta määräytyy mahdollisten tarveaineiden (koristeet, pitsit, kankaat jne) ja käytetyn ajan mukaan: esim. mekon helman lyhennyksen hintaan vaikuttaa mm. se, onko lyhennettäviä kerroksia kaksi vai viisi . Lopullinen hinta selviää paikan päällä, kun haluamasi muutostyöt ja niiden määrä on ensin kartoitettu.

Varaathan ajan mekon/puvun muutosompelutöiden aloitukseen/suunnitteluun noin 3-4kk ennen juhlapäivää. Kun kyseessä on hääpukuun/juhlamekkoon tehtävät muutostyöt, otathan mukaasi mekon kanssa käyttämäsi kengät ja rintaliivit/alusasun. Pystymme mahdollisuuksien mukaan tekemään ompelutöitä myös kiireellisesti, jolloin hinta on mahdollisesti korkeampi. 

Ajanvaraukset ompelu- ja muutostöiden aloituksiin/suunnitteluihin & sovituksiin tehtyjen muutostöiden jälkeen soittamalla 050 5263091 aukioloaikojen puitteissa tai sähköpostitse info@jyvaskylanjuhla-asu.com

 Tässä ompeluhinnastossa on yleisimmät ompelutyöt ja hinnat ovat alkaen hintoja. Lopullinen hinta selviää muutostöiden kartoituksen jälkeen. Ompelutyöhinta sisältää ompelulangat, mutta ei mahdollisia kankaita, pitsejä, koristeita yms.


Juhlamekon helman lyhennys

Juhlamekon helman lyhennys,
hinta alk.

alk. 60€

Hääpuvun helman lyhennys

Morsiuspuvun helman lyhennys, hinta alk.

alk. 70€

Juhlamekon yläosan kokomuutos

Juhlamekon yläosan kokomuutos, hinta alk.

alk. 60€

Hääpuvun yläosan kokomuutos

Morsiuspuvun yläosan kokomuutos, hinta alk.

alk. 70€

Nyörityksen teko hääpukuun tai juhlamekkoon

Nyörityksen teko vetoketjun tilalle, hinta alk.

alk. 90€

Nyörityksen teko ja yläosan muokkaus hääpukuun tai juhlamekkoon

Nyörityksen teko vetoketjun tilalle ja tämän lisäksi yläosan muokkaus, hinta alk. 

alk. 120€

Hääpuvun laahusnappi ja lenkki

Laahusnapin ja lenkin teko hääpukuun, hinta alk. 

alk. 20€

Housun lahkeiden lyhennys

Puvunhousun lahkeiden lyhennys, hinta alk. 15e

alk. 15€

Housun vyötärön kokomuutos

Puvunhousun vyötärön kokomuutos, hinta alk.

alk. 15€

Takin hihan lyhennys/pidennys

Puvuntakin hihan lyhennys/pidennys, hinta alk.

alk. 60€

Boleron / jakun teko

Hihaton tai lyhyt hiha / vuoreton, hinta alk. 

alk. 60€

Boleron / jakun teko

Hihaton tai lyhyt hiha / vuorellinen, hinta alk.

alk. 70€

Boleron / jakun teko

½ hiha tai pidempi / vuoreton,
hinta alk.

alk. 80€

Boleron / jakun teko

½ hiha tai pidempi / vuorellinen, hinta alk.

alk. 90€

Silityspalvelut ja prässäys

Hääpuvut, juhlamekot, vanhojentanssimekot ym.

Puvuntakit ja puvunhousut
Kauluspaidat, liivit ym.
Solmiot, muut asusteet ym.

Kysy hinta, hinta määrittyy silitettävän/prässättävän tuotteen mukaan.

Kysy hinta